Ryktet säger att det blir i år igen!

Som det verkar kommer vi att ha karneval i Grebbestad även i år. Här berättar vi om hur Carnevalen kommer till varje år och vad du kan förvänta dej i år.

Hur kommer en Carneval till i Grebbestad kanske du undrar? Jo det hänger på att någon vill ta tag i det. Stafettpinnen har gått melllan många olika personer och grupper. En styrgrupp för i år håller på att ta form men det såg lite skakigt ut om det skulle bli något alls men det blir det altså. Sedan finns det flera undergrupper som jobbar med olika projekt så som hemsidor, tillstånd, bajamajor… allt det där… och alla dom försöker ta till sig vad de skall göra från styrgruppen. Därför kan det spreta lite på vårkanten informationsmässigt men det brukar sätta sig på någon månad när man sett vilka som ställer upp den kommande Carnevalen.

Carnevalen blir lite kortare, det vill säga att det bara är en dag denna gången så som det var förr. De som är eldsjälar och som får det att hända brukar allt som oftast vara de personer som redan har verksamheter och som skall fungera under dagen. De kommer i år att satsa på att ta hand om alla besökare i sina inrättningar istället och bemöta alla med carnevalsstämning i deras restauranger med mera.

I år låter vi bli att lägga resurserna på ett tält då förmodar vi, men betyder det att carnevalen blir mindre? Nej! Jag tror inte det. För människorna kommer ändå och alla våra restauranger kommer att ha öppet som vanligt och Grebbestad som festplats är ju oslagbart. Och tåget! Detta fantastiska tåg med all den humor. Där kan du vara stjärnan om du vill.

Allt eftersom Carnevalsgruppen delar med sig av information så uppdateras denna hemsida. Sätt ett bokmärke! (om man gör sånt längre) Redan genom att publicera hemsidan igen efter vinterdvala har folk börjat höra av sig om vart det står fel och vad som faktiskt gäller. (Oförskämt knep av webmaster)

(Stavar Karnevalen olika ibland för sökbarheten på google)

Rulla till toppen